søndag den 13. januar 2013

Speltpizza

Spelt er en melsort jeg er helt tosset med, så det skulle også lige med i min pizzadej. Tipo 00 melen har et højere proteinindhold end almindelig hvedemel og smagen af brødet bliver også forskelligt. Hvis du står med Tipo 00 og 0 er forskellen, at 00 er finere end 0.

Speltpizza
3 stk.


3 dl. Vand
25 g. Gær
lidt Salt
3 spsk. Olivenolie
1 dl. Fuldkornsspeltmel
5-6 dl. Tipo 00 Italiensk Hvedemel

Fyld efter egen valg

Smuld gær i vandet. Tilsæt salt og olivenolie. Tilsæt begge melsorter og ælt godt sammen.
Læg et viskestykke over skålen og sæt det til at hæve et lunt sted i ca. 8 timer eller længere hvis det er muligt. Det gør det kun bedre.
Pyntes med fyld og sættes midt ind i 6-10 min. i alm. ovn på 210 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...