søndag den 20. januar 2013

Fastelavnsboller

Godt nok er det ikke fastelavn endnu, men fik sådan lyst til at lave bollerne dertil. Især fordi det er weekend. Husk endelig at have god tid til disse, ellers kan man også lave dejen dagen før, hvis man synes det tager lang tid. Cremeopskriften er beregnet, som man godt kan lide masser af creme i bollerne.

Fastelavnsboller
16 stk


Dej:
1 dl. Mælk
50 g. Gær
110 g. Smør
1 Æg
3 spsk. Sukker
400 g. Hvedemel

Creme:
3 tsk. Vanillesukker
150 g. Sukker
75 g. Majsstivelse
7 Æggeblommer
7 dl. Mælk

Lun mælk i en gryde. Hæld mælken op i en skål og smuldre gæren heri. Tilsæt resten af ingredienser og lad dejen stå lunt dækket til med en viskestykke i lidt over en time. 
Imens dejen hæver kan cremen laves. Bland de forskellige ingredienser undtagen al mælken. Rør det sammen i en gryde og skru op så det kommer op og koge og tilsæt lidt mælk af gangen. Sørg for at røre næsten hele tiden. Så snart det koger, så skru lidt ned og indtil det har den ønskede tykkelse. Stil det køligt.
Efter dejen har hævet rul den ud med en bagerulle, så det fylder cirka en bagepapirark. Skær herefter dejen over 3 gange begge veje. Put cremen på (1-2 spsk.) og saml enderne og vend det på en bageplade. Herefter skal de hæve i lidt over en halv time. Bages i varmluftsovn ved 210 grader i ca. 10-12 min. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...