torsdag den 13. september 2012

Kakaomacarons med passionsfrugt- og hindbærcreme

Efter at have set DR1s program bagedyst gav det mig mere blod på tanden at prøve de franske småkager Macarons. Så gik i Specialkøbmanden for at købe mandelmel, idet jeg ikke selv havde muligheden for at lave mandlerne fine nok selv.
Det er en god ide at lave tegne på bagepapiret, så man har en ide om hvor store de skal være, så de kan passe sammen. Evt. brug en æggebæger eller en 5 krone.

Macarons

16 stk.


Kakaobunde:
80 g. Æggehvide
20 g. Sukker
100 g. Mandelmel
200 g. Flormelis
15 g. Kakao

Hindbærcreme:
20 g. Smør
70 g. Flormelis
1 tsk. Vaniliesukker
25 g. Hindbær

Passionsfrugtcreme:
0,75 dl. Fløde
1 tsk. Vaniliesukker
25 g. Flormelis
20 g. Smør
1 Passionfrugt


Frugtcremerne

Mængden passer til at der kan laves 50/50 af fyld. Først piskes de sammen uden frugten som tilsættes til sidst. Har godt af at stå i køleskabet mens bundene bliver lavet.

Kakaobunde

Først skal æggehviderne æggehviderne stive i et par minutter, hvor sukkeret tilsættes efterhånden. Det skal ikke være ligeså blank, som fx. med flødeboller.

Mandelmel, flormelis og kakao blandes, gerne med en sigte idet mandelmel kan der forekomme klumper og det kan give en ujævn overfalde.

Så vendes det sammen med æggehvideblandingen og fyldes op i en frysepose/spøjtepose og sættes på bagepapiret.

Det har godt af at stå i omkring 30-40 min. før man sætter det i ovnen på 160 grader varmluftovn.

Bages ca. 12 min hvorefter de står og køler af inden de forskellige frugtcremer påsmøres og derefter klar til servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...