onsdag den 21. november 2012

Proteinpandekager

Elsker de klassiske pandekager, så derfor ville jeg prøve mig frem til en måde at få proteinpulver med som en lidt sundere alternativ til slikket, men ikke så det overdøver smagen.

Proteinpandekager

ca. 4 stk.


1 Æg
1,5 dl Mel
1,5 spsk Proteinpulver (evt. Elite Whey Protein, Rich Chocolate)
2 dl. Mælk
Lidt Smør

Pisk alle ingredienser sammen. Tag derefter lidt smør af gangen på panden og vend efter behov.

tirsdag den 13. november 2012

Selleriburger

Stenalderkost a la Palæo 2.0 fascinerer mig, da jeg kan se masser af muligheder og nye måder at lave mad på. Denne burger kan en vild mæthedfornemmelse, så her kan man virkelig mærke, hvor stor forskel der er på en brødburger og denne selleriburger.

Selleriburger

2 personer


350 g. Hakket oksekød
1 Sellerirod
300 g. Rødbeder
2 Hvidløg
1 dl. Skyr
Lidt Kinakål
Lidt Olie
Salt og Peber

Opvarm ovn til 175 grader på varmluft. Selleriroden skrælles og skæres i skriver. Olie tilsættes en pande og selleriskiverne steges lidt et par min. Derefter placeres de på en bageplade med bagepapir i ovnen, hvor de skal have ca. 30 min alt efter hvilken ovn man bruger. Rødbeder skrælles og rives på rivejern. Tilsæt pressede hvidløg, skyr, salt og peber til denne blanding. Hak lidt kinakål. Form det hakkede oksekød til bøffer og steg på panden. 
Lav burgeren og tilsæt kinakål udover de andre lækkerier.

Pastaret med skinke og bacon

Min kæreste serverede denne ret første gang, han skulle lave mad til mig og har taget den til mig med kærlighed. Det er en ret, der har masser af smag og mæthed med sig.

Pastaret

4 personer


1 pk. Bacontern
1 pk. Skinkestimler
2 Peberfrugter
1 Løg
1 pk. Sukkerærter
2 Lime
500 ml. Milda 4 % (evt. Fløde)
1 Grøntsagsboullion
Salt og Peber

500 g. Frisk fuldkornspasta

Bacon og skinkestimler kommer i en gryde og imens kan grøntsager tilberedes. Lime rives først til pynt af retten med sidst og limesaften presses. Grønsagerne tilsættes i gryden og lad det simre 2 min hvorefter lime, milda og grøntsagsboullion tilsættes og lad det simre yderlige 10 min. Smag til med salt og peber. 
Kog vand til pasta og koges i 3 min. Så er det klar til at blive serveret.

onsdag den 10. oktober 2012

Wok med kyllingfilet og grønsager

Efter flere forsøg med forskellige wokretter vender jeg altid tilbage til min gode gamle. Hvis man kan lide en wokret uden kokosmælk og en twist af lime vil man elske denne.

Wokret med kyllingfilet og grønsager

3 personer


2-3 Kyllingfileter 
2 Peberfrugter
250 g. Champignon
1 Chili
3 Presset Hvidløg
1 Løg
1 ds. Minimajs eller Squash
4 Saft af Lime
2 spsk. Soja
6 dl. Grøntsagsboullion
2 dl. Majsstivelse
Salt og Peber
Lidt Olie.

3 dl. Ris

Sæt vand over til ris. Skær kyllingfileterne i små stykker. Skær peberfrugt, champignon, løg og minimajs og evt. squash ud i små stykker også og ligges i en skål. Hvidløgene presses og chilien frigøres for kerner og hakkes i meget små stykker. Press saften af limes ud i en presser.

Opvarm wokgryden med lidt olie og steg kyllingfileterne indtil de lige undgår den brune farve og derefter tages de af og krydres med salt og peber og derefter dækkes de til, så de forbliver varme.

Tilsæt risene. Steg chilien alene og derefter tilsæt de restende grønsager. Tilsæt soja og grøntsagsboullion og lad det stå og småsimre i ca. 15 min. Tilsæt kyllingfilet. Rør majsstivelse op med vand og bland det i blandingen for at give en form for fasthed men sørg for at der her er lidt mere varme på, så den ikke klumper. Smag til med salt og peber.

Velbekomme.

torsdag den 13. september 2012

Kyskager

En stor forskel på købe og lav-selv er kyskager vil jeg mene! Har aldrig været ret vild med de købte kyskager, men i dag stod jeg med æggehvider til overs efter at have brugt æggeblommerne og så kan man jo ligeså godt udnytte alt og mine forældre elsker hvis de lige kan få et par stykker af dem :-)


Kyskager

36 stk.


3 Æggehvider
150 g. Sukker
1 tsk. Vaniliesukker
Evt. Frugtfarve

Pisk æggehvider i omkring 12 min og derefter tilsæt lidt sukker i af gangen. Tænd ovnen på 100 grader. Fordel det i en frysepose/sprøjtepose og evt. tilsæt frugtfarve ned af kanterne for at få en blandet effekt.
Bages midt i ovnen ved 100 grader i 1 time og 45 min i alm. ovn. Husk ikke at kigge til dem ret lang tid før ellers knækker de sammen.

Kakaomacarons med passionsfrugt- og hindbærcreme

Efter at have set DR1s program bagedyst gav det mig mere blod på tanden at prøve de franske småkager Macarons. Så gik i Specialkøbmanden for at købe mandelmel, idet jeg ikke selv havde muligheden for at lave mandlerne fine nok selv.
Det er en god ide at lave tegne på bagepapiret, så man har en ide om hvor store de skal være, så de kan passe sammen. Evt. brug en æggebæger eller en 5 krone.

Macarons

16 stk.


Kakaobunde:
80 g. Æggehvide
20 g. Sukker
100 g. Mandelmel
200 g. Flormelis
15 g. Kakao

Hindbærcreme:
20 g. Smør
70 g. Flormelis
1 tsk. Vaniliesukker
25 g. Hindbær

Passionsfrugtcreme:
0,75 dl. Fløde
1 tsk. Vaniliesukker
25 g. Flormelis
20 g. Smør
1 Passionfrugt


Frugtcremerne

Mængden passer til at der kan laves 50/50 af fyld. Først piskes de sammen uden frugten som tilsættes til sidst. Har godt af at stå i køleskabet mens bundene bliver lavet.

Kakaobunde

Først skal æggehviderne æggehviderne stive i et par minutter, hvor sukkeret tilsættes efterhånden. Det skal ikke være ligeså blank, som fx. med flødeboller.

Mandelmel, flormelis og kakao blandes, gerne med en sigte idet mandelmel kan der forekomme klumper og det kan give en ujævn overfalde.

Så vendes det sammen med æggehvideblandingen og fyldes op i en frysepose/spøjtepose og sættes på bagepapiret.

Det har godt af at stå i omkring 30-40 min. før man sætter det i ovnen på 160 grader varmluftovn.

Bages ca. 12 min hvorefter de står og køler af inden de forskellige frugtcremer påsmøres og derefter klar til servering.

mandag den 3. september 2012

Proteinbar uden sukker og mel


Eftersom jeg træner næsten hver dag for tiden, har jeg brug for at restituere hurtigere og derfor tænkte jeg at proteinbar kunne være min løsning da jeg ikke er så god til at drikke proteinpulver alene med vand. Og det færdige resultat blev rigtig godt og dejligt at vide hvad det indeholder :-)

Proteinbar

ca. 12 stk.


3 spsk. Proteinpulver (evt. Elite Whey Protein, Rich Chocolate)
2-3 dl. Havregryn
1 dl. Solsikkekerner
1 spsk. Græskarkerner
1 spsk. Sesamfrø
2 spsk. Hørfrø
1 dl. Rosiner
0,5 dl. Abrikoser
2 Æggehvider
1 Banan
Evt. 1 spsk. Kakao
Lidt Vand
Lidt Olivenolie


Bland sammen og udjævn det på bagepladen. Bages ved 180 grader i varmluftovn i 20-30 min alt efter hvilken ovn man benytter og evt. nederst i ovnen.

fredag den 31. august 2012

Starten på noget nyt

Noget nyt skulle prøves og min passion for madlavning især bagning er blevet større og større med årene. Elsker at spise sundt og dyrke fitness, men søde sager er svært at slippe og så har man en god undskyldning for at bage igen ;-)
Fremstilling af egne bønner det lader jeg alligevel denne kvinde om i Londons hyggelige gader.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...