tirsdag den 26. marts 2013

Kartoffelsuppe

Synes vi trængte til en varm suppe til denne kolde tid. Kartoffelsuppen er heller ikke den dyreste suppe at lave, så den er go' til de der skal spare sidst på måneden og lige vil have til en dag ekstra.

Kartoffelsuppe
5 Personer


600 g. Kartofler
1 Stort løg
2 Jordstokker
3 Bundt porrer
Lidt Smør
1,3 l. Boullion
1 tsk. Timian
1 tsk. Salt
2 dl. Madlavningsfløde

1 pk. Bacontern
Persille
Brød

Skæl kartofler og jordstokker og hak dem i mindre stykker sammen med løg og porrer. Put lidt smør i en gryde og tilsæt grøntsagerne sammen med timian og salt. Lad det stege i 3 min. og tilsæt boullion og lad det småkoge i 35 min.
Steg bacontern på panden. Blend retten og tilsæt fløden. Put bacontern og persille i inden servering og serverer med brød til.

lørdag den 23. marts 2013

Broccolisalat

Nu hvor jeg endelig har fået smag på at spise broccoli, så skulle jeg også lige teste en salat af med det og det blev til denne.

Broccolisalat
2 Personer


1 Broccoli
1 Løg
1-2 spsk. Tranebær
100 g. Bacontern
1 dl. Creme fraiche
1 dl. Skyr
1 spsk. Solsikkekerner
Lidt Salt

Skær broccoli i mindre stykker og kog noget vand og lad det stå 10 min med vandet. Hak løg og steg bacontern på panden. Bland de forskellige ingredienser sammen og smag til med salt og stilles på køl indtil det skal serveres.

tirsdag den 19. marts 2013

Pink frosting

For lidt tid siden bagte jeg cupcakes af min opskrift til Chokoladekagen og da det var ren tøsehygge, skulle der selvfølgelig være pink frosting. Nu fik jeg endelig lige tid til at skrive det på bloggen. Cupcakes er der ca. 18 stk og bages ca. 15-20 min. i alm ovn ved 200 grader.

Pink frosting


200 g. Friskost
90 g. Smør
2 tsk. Vanillesukker
475 g. Flormelis
Rød Frugtfarve

Frysetørret hindbær

Pisk friskost, smør og vanillesukker sammen og tilsæt flormelis lidt efter lidt. Pynt cupcakes med frosting og frysetørret hindbær.


søndag den 17. marts 2013

Citronfromage

Citronfromage er noget jeg især fik meget i min efterskoletid og elsker det stadig. Når man først lærer husblas at kende, er det nemt at arbejde med - så hold dig ikke tilbage!

Citronfromage
4-5 personer


4 Husblas
1 Citron
3 Æggehvider
30 g. Sukker
3 Æggeblommer
60 g. Sukker
2 dl. Piskefløde

Piskefløde
Chokolade

Læg husblassen i blød i koldt vand omkring 10 min. Riv citron og pres saften. Pisk æggehviderne og den første del sukker til, det kan vendes på hovedet uden at røre sig. Smelt husblas sammen med citronsaft og skallen i en gryde. Pisk æggeblommer og det sidste af sukkeret i 3 min. Pisk piskefløden. Put det smeltede husblas/citron i æggeblommeblandningen og derefter ned i æggehviderne sammen med piskefløde. Rør max. 40 gange rundt og kom det op i en skål og på køl.
Pyntes evt. med ekstra piskefløde og lidt hakket chokolade.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...