onsdag den 6. februar 2013

Kakaoroulade med banan

Denne roulade kan hurtig "få ben at gå på" når man først får begyndt på det. Men det er en sikker vinder, hvis man lige har lidt fløde og bananer der skal bruges.

Kakaoroulade med banan


3 Æg
170 g. Sukker
0,5 dl. Kartoffelmel
2 spsk. Kakao
1,5 tsk Bagepulver
1 spsk. Mel

3 dl. Piskefløde
2 Bananer
2 tsk. Vanillesukker
1,5 dl. Flormelis

Pisk æg og sukker sammen til hvid og skummende. Rør kartoffelmel, kakao, bagepulver og mel i. Placere det på en bageplade med bagepapir. Det er en god ide at sprede det lidt ud. Bages i ovnen i 7 min. ved 200 grader i varmluft.
Drys noget sukker udover et stykke bagepapir og vend straks den færdig bagte rouladedej udover. Lad den afkøle lidt imens man kan piske fløden og hakke bananer og tilsætte resten. Smør det på rouladedejen og rul den.

fredag den 1. februar 2013

Mini forårsruller

Selvom jeg har ikke været i de asiatiske lande endnu, så nyder jeg at smage noget fra det asiatiske køkken. Derfor tænkte jeg at det måske ikke er så svært at lave noget af det selv og NEJ med lidt tålmodighed, så har du dine egne hjemmelavet forårsruller - lækkert! Men alt dette fik jeg inspiration af ved at kigge indenfor i Far East Trading som ligger på Banegårdsgade i Aarhus midtby. Jeg har brugt mini udgaverne som jeg fandt i Holstebro bazar, men de findes også i større størrelser og kan også sagtens bruges.

Mini forårsruller
20 stk.


Filodej (ligger i fryseren i butikkerne)
Ca. 150 g. Hakket svinekød
1/4 del Hvidkål
1/2 Rødpeber
1 fed Hvidløg
1 tsk. Salt
1 tsk. Soya

1 Æg

Sød Chilisauce

Hak hvidkål, rødpeber og hvidløg i meget små stimler. Brun det hakkede svinekød og tilsæt grøntsagerne i 1 min. hvor man tilsætter resten af ingredienser og rør det sammen. Tænd ovnen på varmluft på 190 grader.
Tag et stykke filodej og læg ca. 1 spsk fyld i og pensel siderne med æg. Fold den nederste opover og "lim" den fast i siderne og bøj siderne lidt ind. Rul den sammen og evt. "lim" den til sidst med æg igen. Læg den alle i en ildfast fad og placere midt i ovnen i 20 min.

"Lim" betyder pensel med æg. Det er ikke til at lave uden noget der binder den, ellers kan den ikke holde sig selv sammen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...