torsdag den 31. januar 2013

Flødeboller

Når man laver flødeboller skal der piskes længe, det kan nemmes laves i en køkkenmaskine, men ellers hvis man har en elpisker, der kan holde til det, så kan man jo sagtens gøre det. Der skal glykosesirup i, som kan købes i Bilka og Føtex.

Flødeboller
12 stk


85 g. Sukker
25 g. Vand
45 g. Æggehvider
5 g. Sukker

Marcipan
Chokolade

Varm sukker,vand og glykosesirup i en gryde med høj varme indtil det koger, så kan man tage det af blusen. Pisk æggehvider og sukker i 2 min og put den lune blanding i og pisk yderligere 10 min.
Smelt chokolade over et vandbad. Skær marcipanen i 12 stk. ud på noget bagepapir og fyld dem med skummet, som er enten i en sprøjtepose eller en alm. frysepose, hvor man laver en hul i.
Tag en paletkniv og hæld chokolade hen over det og ryst det for at for at undgå, at det sidder i et tykt lag.
Kan desuden drysses med kokosmel, frysetørret hindbær eller hakkede mandler.

mandag den 28. januar 2013

Mandler med hvid chokolade

Når man er lækkersulten, så tager det her ikke lang tid hvis man har de forskellige ting på "lageret". Her er det vigtig at huske på, at når man bruger hvid chokolade, at det smelter hurtigere end mørk chokolade. Så derfor hurtig af varme, når det begynder at smelte, så det er til at styre. Hvis det bliver for varmt, så vil den hvide chokolade kunne komme til at klumpe.


Mandler med hvid chokolade


Mandler
Hvid chokolade
Frysetørret hindbær
Lakridspulver

Smelt den hvide chokolade over et vandbad og hold øje. Tag en gaffel og dyp mandlerne i det fyldende chokolade og læg på noget bagepapir og drys med frysetørret hindbær eller lakridspulver. Man kan også selv tilsætte andre favoritter.

lørdag den 26. januar 2013

Skinkeschnitzel med jordstokkepure, rødkålssalat og ærter

Denne ret kom via "Hvad er der i køleskabet og fryseren" og det kan klart anbefales, men jeg synes virkelig også det kræver lidt ekstra kreativitet at udnytte alle tingene bedst mulig uden at man skal have den samme ret flere dage i træk. Læs hele opskriften igennem så du har styr på, at alt er klar samme tid.

Skinkeschnitzel med jordstokkepure, rødkålssalat og ærter

2 Personer


2 Skinkeschnitzler
4 Stimler bacon
1/3 del Rødkål
1 Æble
1,5-2 dl. Cremefraiche
2 spsk. Citronsaft
1 tsk. Dijonsennep
200 g. Jordstokke
1/2 dl. Mælk
Ærter
Salt og Peber

Skæl jordstokker og kog dem i en gryde med vand til de er møre (ca. 20 min). 
Skær rødkål og æble i mindre stykker og bland det sammen i en skål. Tilsæt cremefraiche,citronsaft og dijonsennep og smag til med salt. Stil det i køleskabet indtil retten skal serveres.
Tag vandet fra jordstokker og blend dem og tilsæt mælk og smag til med salt og peber.
Sæt noget vand i kog og når det koger, put ærter i 2 min. Rul bacon rundt om skinkeschnitzlerne og steg dem på panden 4 min.


fredag den 25. januar 2013

Skyr med lækkerier

Siden jeg har fået øjnene op for skyrproduktet, har jeg fået mere og mere lyst til at finde ud af, hvordan jeg kan benytte det. Elsker cremefraiche og yoghurt, men prøver ligeså stille at erstatte det lidt med skyr, hvor jeg synes det er muligt. Skyr indeholder mere protein, mindre fedt og giver en større mæthedsfornemmelse. 
Jeg har benyttet frysetørret hindbær, som kan bl.a. købes hos Specialkøbmanden eller hvis man evt. kommer fra Aarhus midtby har de det også ved Schweizerbageriet.

Skyr med lækkerier

1 Person


1-1,5 dl. Skyr
Appelsin
Frysetørret hindbær
Hørfrø
Kokosmel

Skær appelsiner over og i mindre stykker. Drys det over skyr sammen med de andre ting. Velbekomme!




onsdag den 23. januar 2013

Gratin med bacon og løg

Denne opskrift kom sig af, at undgå madspild og selvfølgelig er det også dejligt at spare lidt penge. Hvis man bare har æg og mælk - så kan man selv skifte fyldet ud med, hvad man har i køleskabet for at få brugt det.

Gratin med bacon og løg
2 Personer


3 Æg
1/2 dl. Mælk
4 stimler Bacon
1/2 Løg
Salt og Peber
Purløg

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær bacon i mindre stykker og steg på panden. Hak løget. Bland æg, mælk, løg, bacon og smag det til med salt og peber. Hæld fyldet op i en silikonemuffins's form og placere den midt i ovnen i 20-30 min. Kan serveres med fx. salat eller råkost og pynt med lidt purløg. 

mandag den 21. januar 2013

Røget laks med friskost

Dette er en lækker forret som er let at lave og især god, hvis man ønsker en let og frisk forret. Er ikke selv den store ostespiser, men friskost kan anbefales til alle, for man smager slet ikke osten.

Røget laks med friskost

6 personer


6 Brødsskriver (Rug- eller Palæobrød)
100 g. Røget laks
200 g. Friskost 
1 Citron
Lidt Purløg
1 Rødløg
Salt og Peber
Lidt Dild

Tænd ovnen på 150 grader. Pres saften ud af citronen og hak det halve af rødløget. Bland fisk, friskost, citronsaften, purløg og rødløget. Smag til med salt og peber. Stil det i køleskabet.
Halvere rugbrødsskriverne og placere det i ovnen i 2-4 min, så det får et sprødt skorpe.
Pynt rugbrødsskriverne med lakseblandingen og klip lidt dild og lidt stimler af rødløg. Voila!    


Brød uden mel og sukker

Kogebogen Stenalderkost af Thomas Rode har han lavet et stykke brød med masser af frø, nødder og kerner. Jeg har lavet min opskrift ud fra, hvad jeg havde i skabet. Og vil sige resultatet blev super godt og det er et brød der mætter meget og holder sig frisk i lang tid.

Brød uden mel og sukker
1 stk


150 g. Mandler
100 g. Hasselnødder
100 g. Græskarkerner
100 g. Hørfrøkerner
100 g. Solsikkekerner
100 g. Sesamfrø
5-6 Æg alt efter størrelse
1/2 dl. Rapsolie
1/2 tsk Salt

Tænd ovnen på 150 grader på varmluft. Hak mandel og hasselnødder i en minihakker. Bland det hele i en skål og put det i en rugbrødsform og ind i ovnen i en time. Lad det køle af på en rist.

søndag den 20. januar 2013

Fastelavnsboller

Godt nok er det ikke fastelavn endnu, men fik sådan lyst til at lave bollerne dertil. Især fordi det er weekend. Husk endelig at have god tid til disse, ellers kan man også lave dejen dagen før, hvis man synes det tager lang tid. Cremeopskriften er beregnet, som man godt kan lide masser af creme i bollerne.

Fastelavnsboller
16 stk


Dej:
1 dl. Mælk
50 g. Gær
110 g. Smør
1 Æg
3 spsk. Sukker
400 g. Hvedemel

Creme:
3 tsk. Vanillesukker
150 g. Sukker
75 g. Majsstivelse
7 Æggeblommer
7 dl. Mælk

Lun mælk i en gryde. Hæld mælken op i en skål og smuldre gæren heri. Tilsæt resten af ingredienser og lad dejen stå lunt dækket til med en viskestykke i lidt over en time. 
Imens dejen hæver kan cremen laves. Bland de forskellige ingredienser undtagen al mælken. Rør det sammen i en gryde og skru op så det kommer op og koge og tilsæt lidt mælk af gangen. Sørg for at røre næsten hele tiden. Så snart det koger, så skru lidt ned og indtil det har den ønskede tykkelse. Stil det køligt.
Efter dejen har hævet rul den ud med en bagerulle, så det fylder cirka en bagepapirark. Skær herefter dejen over 3 gange begge veje. Put cremen på (1-2 spsk.) og saml enderne og vend det på en bageplade. Herefter skal de hæve i lidt over en halv time. Bages i varmluftsovn ved 210 grader i ca. 10-12 min. 

fredag den 18. januar 2013

Portobello og squash med oksekødsfyld

Her er atter en nem palæo 2.0 ret. Det er min måde at få de forskellige grøntsager i køleskabet brugt. En af mine ynglingsrodfrugter er rødbede, som jeg synes var en godt tilbehør til denne ret.

Portobello og squash med oksekødsfyld
2 Personer


300 g. Rødbeder
Lidt Timian
6 Portobello Svampe
1 Squash
1 tsk. Olie
100 g. Hakket Oksekød
1/2 Løg
1 tsk. Soya
1 spsk. Vand
Lidt Spidskommen
Salt og Peber

Tænd ovnen på varmluft på 180 grader. Skræl rødbeder og skær dem i mindre stykker og tilsæt lidt salt og lidt timian eller oregano. Skæl squash i i mindre stykker og udhul den næsten. Tag det inderste af svampen ud. Sæt rødbeder ind i ovnen på en rist med bagepapir. Brun det hakkede oksekød i lidt olie og tilsæt løg, soya, vand og krydderier. Lidt det simre i 5 min og smag til. Fyld squash og svampene med oksekødsfyldet og sæt det ind i ovnen ved siden af rødbederne. Her skal det have ca. 20 min.

torsdag den 17. januar 2013

Squashstrimler med bolognese

Det med at undvære kornprodukter (fx. ris og pasta) og sukkeret grundet Palæo 2.0 gør, at man skal være ekstra iderig for nye og spændende retter. Her er min variation af en "spaghetti bolognese" uden kornproduktet.

Squashstimler med bolognese
2 personer


2 Squash
1 spsk Olie
300 g. Hakket Oksekød
2 spsk. Paprika
1 Løg
3 Champignon
70 g. Koncentratet Tomatpure
2 dl. Vand
Oregano
Salt og Peber

Brug evt. en ostehøvl til at høvle squashene i tynde strimler, undlad det inderste, da det kan være lidt moset. Brun det hakkede oksekød i olie, tilsæt paprika og løg og champignon. Tilsæt tomatpure efter 1-2 min. sammen med vand. Smag til med oregano, salt og peber og lad det simre i 5 min. Serverer sqaushstrimlerne med bolognesen.

søndag den 13. januar 2013

Speltpizza

Spelt er en melsort jeg er helt tosset med, så det skulle også lige med i min pizzadej. Tipo 00 melen har et højere proteinindhold end almindelig hvedemel og smagen af brødet bliver også forskelligt. Hvis du står med Tipo 00 og 0 er forskellen, at 00 er finere end 0.

Speltpizza
3 stk.


3 dl. Vand
25 g. Gær
lidt Salt
3 spsk. Olivenolie
1 dl. Fuldkornsspeltmel
5-6 dl. Tipo 00 Italiensk Hvedemel

Fyld efter egen valg

Smuld gær i vandet. Tilsæt salt og olivenolie. Tilsæt begge melsorter og ælt godt sammen.
Læg et viskestykke over skålen og sæt det til at hæve et lunt sted i ca. 8 timer eller længere hvis det er muligt. Det gør det kun bedre.
Pyntes med fyld og sættes midt ind i 6-10 min. i alm. ovn på 210 grader.

lørdag den 12. januar 2013

Chokolademousse


Der findes mange gode desserter, selv jeg har svært ved at vælge, når jeg har muligheden for at lave noget lækkert. Denne weekend står den på chokolade til alle chokolade entusiaster.

Chokolademousse

3 Personer


100 g. Chokolade
1 Pasteuriseret Æggeblomme
0,5 dl. Kahlua
2,5 dl. Piskefløde

Pynt
Evt. Mynteblade
Bær

Chokolade smeltes over vandbad. Tag chokolade fra vandbadet og pisk kahlua og æggeblomme i. Pisk piskefløden let. Den må ikke blive stiv, da det kan gøre at moussen skiller. Tilsæt det piskede fløde til blandingen og rundt det let rundt. Sæt moussen i køleskabet i ca. 5 timer, hvorefter det er klar til servering. Jeg vil anbefales lidt pynt, da min ser lidt kedelig ud med chokolademoussen helt alene.

fredag den 11. januar 2013

Chokoladekage


Chokoladekage er en af de kager jeg har justeret flest gange for at få det til at smage af chokolade men ikke for sødt og gerne god svampet. Så kan du lide det, så prøv denne.

Chokoladekage
6 personer


3 Æg
170 g. Sukker
120 g. Mel
1,5 tsk. Bagepulver
Lidt Salt
2-3 spsk. Kakao
2 spsk Cremefraiche
1 dl. Vand
130 g. Smør
100 g. Chokolade
20 g. Kokosmel

Glasur
2 dl. Flormelis
2 spsk. Kakao
3 spsk Kahlua
Lidt Vand
Lidt Kokosmel

Tænd ovnen på 200 grader på alm. ovn. Hak chokolade. Smelt smørret. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Tilsæt mel, bagepulver, salt og kakao og rør godt rundt. Tilsæt cremefraiche, vand og det smeltede smør. Tilsæt det hakkede chokolade og kokosmel til blandingen.
Hæld blandningen i en springform, hvor der evt. er lidt mel i bundet. Bages ca. 35 min.
Imens den køler af laves glasur (Kahlua kan undlades) og til sidst pyntes der med kokosmel.

tirsdag den 8. januar 2013

Rødkålswrap

Et af de ting der står på menuen efter nytår her i køkkenet i hverdagene er Palæo 2.0. Skulle finde en erstatning for brødet og fik ideen rødkål, som er super sundt og lækkert. 

Rødkålswrap
2 Personer


1 Rødkål
400 g Hakket Oksekød
4 Gulerødder
1/2 Agurk
1 Rødløg
Lidt Salat
Spidskommen
Salt og Peber

Dressing:
Cremefraiche
Citronpeber
Salt og Peber
Citronsaft
Paprika

Skær gulerødder, agurk og rødløg i lange stimler og skær lidt salat til. Steg oksekødet brunt og tilsæt krydderier. Tag de hele blade ud af rødkålen, som skal bruges til wraps. Bland en dressing med cremefraiche, citronsaft og de forskellige krydderier.

søndag den 6. januar 2013

Ferskensuppe


Til vinterens kolde dage kan en suppe altid friste, hvis man er tilhænger af disse. Denne kan serveres som forret eller hovedret.

Ferskensuppe
4-6 personer


Lidt Smør
4 tsk. Karry
1 ds. Fersken
1 Rød peberfrugt
250 ml. Milda 4 % (evt. fløde)
2 dl. Mælk
1-2 Løg
500 ml. Grøntsags- eller hønsebouillon
1 ds. Hakkede tomater
200 g. Rejer
Salt og Peber

Flutes

Hak løg og peberfrugten. Skær ferskerne i mindre stykker, gem evt. væden til senere. Brænd karryen af i lidt smør. Tilsæt løg og peberfrugt, men undgå at det brunes. Tilsæt hakkede tomater, bouillon, milda og mælk og lad det simre i 20 min. Tilsæt ferskerne og evt. væden. Smag til med salat og peber. Rejerne tilsættes lige før retten skal serveres. Servere evt. flutes til.

fredag den 4. januar 2013

Tunmousse

Dette opskrift har jeg undladt husblas, da jeg ikke har haft gode erfaringer med det til tunmousse. Det er noget de fleste kan lide og derfor synes jeg da også, jeg ville dele her op til weekenden.

Tunmousse
2 personer


1 ds. Tun i vand
40 g. Smør
1,5 dl. Cremefraiche
1 spsk Citronsaft
Salt og Peber

Brød
Salat
Rødløg

Bland ingredienserne sammen og smag til. Stil i køleskabet et par timer for at få den rette konsistens. Serverer evt. et stykke brød, salat og rødløg til. 


torsdag den 3. januar 2013

Hindbærmarmelade

Hjemmelavet marmelade fik min interesse sidste sommer, da der var masser af bær. Så er marmelade noget af det nemmeste pga. de få ingredienser og så vidste jeg, at jeg kunne friste de fleste med det.

Hindbærmarmelade


1/2 dl. Vand
150 g. Hindbær
125 g. Sukker

Tilsæt vand, hindbær og sukker i en kasserolle og sæt jævn varme på så det står og småkoger, men må ikke koge på fuld varme, da det kan ødelægge bærrenes smag.
Det skal koge indtil de små bobler bliver i noget tid i overfladen og konsistensen er fast. dette tager ca. 10-12 min.

onsdag den 2. januar 2013

Cosmopolitan

Nytårsaften skulle der prøves at laves den populære drink Cosmopolitan som også lige giver en lille følelse af at være en del af "Sex and the City" livet- Siden der ikke var et cl. mål til rådighed brugte jeg en dl. mål i stedet men ellers er forholdet 10/1.

Cosmopolitan
6 personer


1,5 dl. Vodka
1,5 dl. Cointreau
3 dl. Tranebærjuice
1,5 dl. Limesaft (ca. 6 limefrugter)
Knuste isterninger

Limefrugter presses til saft. De forskellige dele blandes og der kan tilsættes isterninger for at gøre drinken ekstra god kold. Tag en ske og kør rundt. Man kan evt. si drinken for at undgå at få isterningerne med glassene. Men selvfølgelig det bedste redskab ved at lave denne drink er en shaker.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...