torsdag den 13. september 2012

Kyskager

En stor forskel på købe og lav-selv er kyskager vil jeg mene! Har aldrig været ret vild med de købte kyskager, men i dag stod jeg med æggehvider til overs efter at have brugt æggeblommerne og så kan man jo ligeså godt udnytte alt og mine forældre elsker hvis de lige kan få et par stykker af dem :-)


Kyskager

36 stk.


3 Æggehvider
150 g. Sukker
1 tsk. Vaniliesukker
Evt. Frugtfarve

Pisk æggehvider i omkring 12 min og derefter tilsæt lidt sukker i af gangen. Tænd ovnen på 100 grader. Fordel det i en frysepose/sprøjtepose og evt. tilsæt frugtfarve ned af kanterne for at få en blandet effekt.
Bages midt i ovnen ved 100 grader i 1 time og 45 min i alm. ovn. Husk ikke at kigge til dem ret lang tid før ellers knækker de sammen.

Kakaomacarons med passionsfrugt- og hindbærcreme

Efter at have set DR1s program bagedyst gav det mig mere blod på tanden at prøve de franske småkager Macarons. Så gik i Specialkøbmanden for at købe mandelmel, idet jeg ikke selv havde muligheden for at lave mandlerne fine nok selv.
Det er en god ide at lave tegne på bagepapiret, så man har en ide om hvor store de skal være, så de kan passe sammen. Evt. brug en æggebæger eller en 5 krone.

Macarons

16 stk.


Kakaobunde:
80 g. Æggehvide
20 g. Sukker
100 g. Mandelmel
200 g. Flormelis
15 g. Kakao

Hindbærcreme:
20 g. Smør
70 g. Flormelis
1 tsk. Vaniliesukker
25 g. Hindbær

Passionsfrugtcreme:
0,75 dl. Fløde
1 tsk. Vaniliesukker
25 g. Flormelis
20 g. Smør
1 Passionfrugt


Frugtcremerne

Mængden passer til at der kan laves 50/50 af fyld. Først piskes de sammen uden frugten som tilsættes til sidst. Har godt af at stå i køleskabet mens bundene bliver lavet.

Kakaobunde

Først skal æggehviderne æggehviderne stive i et par minutter, hvor sukkeret tilsættes efterhånden. Det skal ikke være ligeså blank, som fx. med flødeboller.

Mandelmel, flormelis og kakao blandes, gerne med en sigte idet mandelmel kan der forekomme klumper og det kan give en ujævn overfalde.

Så vendes det sammen med æggehvideblandingen og fyldes op i en frysepose/spøjtepose og sættes på bagepapiret.

Det har godt af at stå i omkring 30-40 min. før man sætter det i ovnen på 160 grader varmluftovn.

Bages ca. 12 min hvorefter de står og køler af inden de forskellige frugtcremer påsmøres og derefter klar til servering.

mandag den 3. september 2012

Proteinbar uden sukker og mel


Eftersom jeg træner næsten hver dag for tiden, har jeg brug for at restituere hurtigere og derfor tænkte jeg at proteinbar kunne være min løsning da jeg ikke er så god til at drikke proteinpulver alene med vand. Og det færdige resultat blev rigtig godt og dejligt at vide hvad det indeholder :-)

Proteinbar

ca. 12 stk.


3 spsk. Proteinpulver (evt. Elite Whey Protein, Rich Chocolate)
2-3 dl. Havregryn
1 dl. Solsikkekerner
1 spsk. Græskarkerner
1 spsk. Sesamfrø
2 spsk. Hørfrø
1 dl. Rosiner
0,5 dl. Abrikoser
2 Æggehvider
1 Banan
Evt. 1 spsk. Kakao
Lidt Vand
Lidt Olivenolie


Bland sammen og udjævn det på bagepladen. Bages ved 180 grader i varmluftovn i 20-30 min alt efter hvilken ovn man benytter og evt. nederst i ovnen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...